Kiwa Carity is een kleine onafhankelijke organisatie die uitsluitend wordt gefinancierd vanuit donaties. Hierdoor is het voor ons onmogelijk om auto´s aan te schaffen waarmee de vrijwilligers in arme landen mee uit de voet kunnen. Toch wordt ons werk op beurzen en evenementen vaak onder de aandacht gebracht, en worden we ondersteunt door bedrijven en particulieren die graag iets voor de kansarme mensen willen doen.

Terwijl we hier in Nederland de optie hebben om een auto te kopen of te leasen is dat voor Kiwa Carity gewoon niet haalbaar. Een aantal leasemaatschappijen willen ons echter wel helpen dit probleem op te lossen door een aantal ex-lease auto´s voor een jaar lang aan ons beschikbaar te stellen. Deze wagens werden gebruikt voor een private lease en zijn door de gebruikers na de leaseperiode weer geretourneerd aan het leasebedrijf. Nu kan de organisatie Kiwa Carity een jaar lang rijden en hoeven we ons alleen maar zorgen te maken over het brandstofverbruik en het onderhoud van de wagens.

Veel van onze vrijwilligers kozen vaak voor een private lease op eigen kosten omdat het anders vaak te moeilijk voor hen was om op de plaats van bestemming te komen. In andere landen werkt nu eenmaal anders dan wat wij gewend zijn en is het openbaar vervoer soms bizar slecht of zelfs gevaarlijk. Met de ondersteuning van deze leasemaatschappijen is het probleem grotendeels opgelost en kunnen onze vrijwilligers zich nu fatsoenlijk verplaatsen in de diverse landen waar wij aanwezig zijn.

Vrijwilliger worden

Private LeaseVrijwilliger worden bij Kiwa Carity is heel gemakkelijk maar je moet natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerst dien je het contactformulier op kiwacarity.nl in te vullen en deze aan ons te versturen. Nadat wij het contactformulier van jou ontvangen hebben zullen we contact met je opnemen voor een persoonlijk gesprek waarin we bekijken of je in aanmerking komt voor een van onze vrijwilligersprojecten. Na het gesprek willen we ook graag dat je voor ons een assessment beantwoordt en vervolgens na twee dagen zul je dan van ons een telefoontje krijgen om je te laten weten of je wel of niet in aanmerking komt voor een van onze projecten. Zo ja, dan wordt je weer opnieuw uitgenodigd voor een tweede gesprek waar we je voorbereiden op wat je te wachten staat als vrijwilliger in arme landen en waar je op kunt rekenen. Ben jij er klaar voor om met ons een nieuw avontuur te beginnen? Dan ben je van harte welkom!