‘Hotel Rwanda’s’ Terry George Boards Egyptian Serial Killer Series ‘The Alexandria Killings’

20 Apr 2021

‘Hotel Rwanda’s’ Terry George Boards Egyptian Serial Killer Series ‘The Alexandria Killings’

Terry George, de Oscar-winnende schrijver-regisseur wiens werk onder meer Hotel Rwanda en In the Name of the Father omvat, zal zijn creatieve hand wenden tot een levensecht verhaal over dood en bedrog in het Egypte van het begin van de 20e eeuw.

George werkt samen met de Egyptische schrijver Marian Naoum om samen de seriemoordenaarserie The Alexandria Killings te schrijven voor Yalla Yalla, de joint-venture voor Arabische content tussen de in Dubai gevestigde distributeur Front Row Film Entertainment en een banner voor verkoop en financiën Rocket Science.

De serie speelt zich af in 1920 in Alexandrië, toen Egypte onder Britse heerschappij stond, en waarin George ook als showrunner zal dienen, zal het waargebeurde verhaal van de Egyptische zussen Raya en Sakina worden verteld. De zusters kwamen uit een arme wijk in Alexandrië en stonden op uit de armoede om een ​​glamoureuze bordeeloperatie te runnen, gebruikmakend van een machtige en invloedrijke kring van Egyptische en Britse officieren, informanten en staatslieden. Op zijn hoogtepunt werd de operatie van de Hammams een bijenkorf van geheimen, het delen van inlichtingen en criminele samenzweringen onder de top van de onderwereld van Alexandrië.

Door de opkomst en ondergang van hun rijk vertrouwden de zusters steeds meer op kleine diefstal, wat leidde tot de moord op 17 vrouwen bij gelegenheidsmisdrijven. De zusters werden uiteindelijk berecht en werden de eerste vrouwen die ter dood werden veroordeeld, wat een enorme sociale verontwaardiging veroorzaakte. De publieke perceptie van de vrouwen varieerde van koelbloedige criminele meesterbreinen tot slachtoffers.

De Alexandria Killings - die George zal produceren naast Front Row's Gianluca Chakra en Thorsten Schumacher van Rocket Science - zullen het eerste deel vormen van een waargebeurd -crime anthologiereeks die zich afspeelt in verschillende periodes en locaties binnen de Arabische wereld.

De serie wordt voornamelijk opgenomen in het Arabisch met Engels om de Britse overheersing weer te geven en de complexiteit van het leven aan de rand van een man te onderzoeken. gedomineerde samenleving.

"Ik kijk er naar uit om samen te werken met een echt internationaal team van getalenteerde producenten en verhalenvertellers om het opmerkelijke waargebeurde verhaal van de Hammam-zussen te onderzoeken", zei George. “Ik ben bijzonder verheugd om samen te werken met de beroemde Egyptische schrijver Mariam Naoum om onderwerpen aan te pakken die, hoewel ze alle boeiende elementen van een legendarische misdaad bevatten, ook mondiale thema's als seksisme, jaloezie, hebzucht en verloren liefde omvat. Dit wordt een spannende en vermakelijke reis. "

Naoum toegevoegd:" Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van dit project, en ik voel me gelukkig dat ik met Terry George en Front Row mag werken. Op dit punt van mijn carrière geloof ik echt dat het samenvoegen van de ervaringen van de filmmakers uit het Midden-Oosten en het Westen cruciaal is voor de filmindustrie en het zal helpen om de aanpassing van het verhaal te perfectioneren. En ik weet zeker dat ik tijdens deze reis ook veel zal leren. ”

The Alexandria Killings wordt geproduceerd door Hisham AlGhanim, Michela Scolari, die wordt vertegenwoordigd door Larry Hummel en Nayla Al Khaja , die wordt vertegenwoordigd door Adel Nur.