Pfizer kondigt positieve resultaten aan voor het tiener Covid-vaccin

01 Apr 2021

Pfizer kondigt positieve resultaten aan voor het tiener Covid-vaccin

Vanmorgen vroeg maakte Pfizer de resultaten bekend van een fase III-studie waarin het vaccin werd getest op 2.260 jongeren tussen 12 en 15 jaar; het bedrijf kondigde aan dat het vaccin een sterke bescherming en minimale bijwerkingen vertoonde. Mocht de FDA Pfizer de vaccinatie voor noodtoepassingen voor het vaccin verlenen, waarvan het bedrijf heeft gezegd dat het dit binnenkort zal aanvragen, dan zou dit op dit moment bijzonder belangrijk zijn, aangezien jeugdzaken een vierde golf van gevallen in de VS aanwakkeren.

De zorgen

De onderzoeksresultaten van Pfizer komen voort uit toenemende bezorgdheid over Covid-19 bij kinderen en adolescenten. Ze worden sneller en ernstiger ziek, voornamelijk door de varianten, wat leidt tot een toestroom van jonge patiënten die ziekenhuisopname nodig hebben. De dreiging van deze golf maakt het voor president Biden moeilijker om zijn zelfopgelegde deadline van eind april te halen om studenten weer in een fysieke leeromgeving te krijgen. Nog een moeilijkheid: sommige staten heffen de limieten op voor onderwijs op school.

De eerste resultaten van Pfizer die aantonen dat meer dan 90% effectief is bij het voorkomen van Covid-19, worden nu ondersteund door een CDC-onderzoek naar de werkzaamheid in de echte wereld. . Het vaccin wordt in twee doses toegediend, met een tussenpoos van ongeveer drie weken, met een effectiviteit van 90% een week na de tweede dosis.

Het vaccin van Pfizer is, net als zijn concurrent uit Moderna, gebaseerd op mRNA-technologie. De CDC zei dat deze vaccins "onze cellen leren hoe ze een eiwit kunnen maken - of zelfs maar een stukje van een eiwit - dat een immuunrespons uitlokt", die vervolgens het lichaam voorbereidt om te reageren als het het eigenlijke virus tegenkomt. In dit geval is dat stuk een onschadelijke kopie van het spike-eiwit dat het coronavirus gebruikt om cellen te infecteren.

Het vaccin dat is ontwikkeld door het Amerikaanse Pfizer en zijn Duitse partner, BioNTech, was een van de eersten die een noodgeval ontving. autorisatie voor gebruik: Britse toezichthouders gaven toestemming op 2 december 2020 en de VS volgden kort daarna op 12 december.

Het onderzoek

Voor zijn fase III-onderzoek schreef Pfizer 2.260, 12- tot 15-jarigen in de VS. De 18 gevallen van Covid die tijdens het onderzoek werden gediagnosticeerd, waren in de placebogroep. Het aantal antilichamen en de bijwerkingen waren vergelijkbaar met die in de onderzoeken met volwassenen, waarvan de deelnemers een sterke immuunrespons hadden en over het algemeen milde bijwerkingen.

Ugur Sahin, CEO en mede-oprichter van BioNTech, zei: “De eerste resultaten We hebben in de adolescentiestudies gezien dat kinderen bijzonder goed worden beschermd door vaccinatie, wat zeer bemoedigend is gezien de trends die we de afgelopen weken hebben gezien met betrekking tot de verspreiding van de B.1.1.7-variant voor het VK. Het is erg belangrijk om hen in staat te stellen terug te keren naar het dagelijkse schoolleven en om vrienden en familie te ontmoeten en hen en hun dierbaren te beschermen. ”

De volgende fasen

De Pfizer-studie is opgesplitst in verschillende leeftijdsgroepen: 6 maanden tot 2 jaar; 2 tot 5 jaar; en 5 tot 11. Pfizer heeft vorige week de eerste doses in de jongste groep toegediend. De oudere kinderen hebben hun prikjes al ontvangen. De groep peuters tot en met de kleuterschool krijgt volgende week hun inentingen.

Andere vaccinfabrikanten testen ook jonge mensen.

Moderna test twee groepen adolescenten. Het heeft 3.000 jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud ingeschreven. En op 16 maart startte het een dosistest voor baby's van 6 maanden oud tot kinderen van 11 jaar oud. In februari kondigde de universiteit van Oxford aan haar proefperiode uit te breiden tot jongeren van 6-17 jaar. Meer informatie over de Oxford-proef is te vinden op de pagina met veelgestelde vragen.

Johnson & Johnson heeft gezegd dat het van plan is zijn vaccin bij kinderen te testen.

Kinderartsen benadrukken waarom kinderen gevaccineerd moeten worden; het draait allemaal om kudde-immuniteit.

"Het is buitengewoon belangrijk om deze vaccinonderzoeken bij kinderen uit te voeren", zei Stephen Spector, MD, hoogleraar kindergeneeskunde aan de University of California San Diego School of Medicine, in een interview met Chemical and Engineering News. Hij leidt een Moderna-proces. "Kudde-immuniteit - het punt waarop genoeg mensen immuniteit hebben bereikt om de overdracht grotendeels te stoppen - vereist immunisatie van minimaal 70-80% van de bevolking," zei hij. "Dus om kuddeimmuniteit te krijgen, moeten we kinderen immuniseren."

Wanneer kunnen tieners vaccinaties verwachten?

Het is te vroeg om solide antwoorden te geven, maar de herfst ziet er veelbelovend uit , aldus Albert Bourla, voorzitter en CEO van Pfizer. Hij schetste de plannen van het bedrijf in een proefpersbericht:

“We zijn van plan deze gegevens in de komende weken aan de FDA te verstrekken als een voorgestelde wijziging van onze Emergency Use Authorization en aan andere toezichthouders over de hele wereld, in de hoop beginnen met het vaccineren van deze leeftijdsgroep voor het begin van het volgende schooljaar. "

Sean Marsala is een gezondheidsschrijver gevestigd in Philadelphia, Pennsylvania. Gepassioneerd door technologie, kan hij meestal lezen, surfen op internet en het verkennen van virtuele werelden.