9 tips om met natuurlijk haar te trainen

19 Apr 2021

9 tips om met natuurlijk haar te trainen

Voor sommigen is het toevoegen van een training aan hun dagelijkse routine een fluitje van een cent. Maar als je op mij lijkt (krullend haar en zo), is het een strijd om te kiezen tussen het trainen en onderhouden van mijn pluisvrije lokken. En ik ben niet de enige. Uit een onderzoek uit 2014 blijkt dat 45 procent van de zwarte vrouwen lichaamsbeweging vermijdt, zodat ze hun natuurlijke haar niet verknoeien. Ja, onze ergste vijand in de sportschool is zweet, en velen van ons (inclusief ik) kiezen ervoor om het te vermijden. Er zijn echter tips en trucs om met natuurlijk haar te trainen, zodat u niet langer tussen de twee hoeft te kiezen. Dit is wat ik heb gevonden.

1. Bereid je haar voor voor je training

Voor elke training, bereid je je haar voor om de kans op uitdroging, kroezen of breken te verkleinen. Houd je natuurlijke haar vochtig en gehydrateerd door je te concentreren op je meest zweterige punten (oftewel randen, punten, enz.). "De randen zijn het meest kwetsbare deel van ons haar en kunnen worden beschadigd en dunner worden door strakke paardenstaarten en trekken door beschermende kapsels", zei Jillian Manor, senior brand manager op zondag 2 zondag. "De Sunday II Sunday Edge Flourish is geweldig voor het behandelen van die gevoelige delen van je haar en hoofdhuid als onderdeel van je herstel." Of het nu uw vochtinbrengende crème, crème of olie is, houd uw natuurlijke haar voorbereid op elke trainingsroutine. (En ter informatie, je kunt zelfs een voorsprong hebben op het spel door deze stap de avond ervoor uit te voeren.)

2. Kies het juiste kapsel

U kunt de effecten van zweet voorkomen door een trainingskapsel uit te proberen. De sleutel is om je haar weg te houden van zweterige plekken zoals je gezicht en hals. Als je een low-impact workout doet (en / of golvend of krullend haar hebt), overweeg dan de ananas-look, een rommelige knot of gladde achterkant. Als je intensief traint (en / of dik, zacht of lang haar hebt), overweeg dan een beschermende stijl zoals wendingen, cornrows of knooploze vlechten. En als je een zijdepers of permanent schommelt, doe dan een hoge pony om zweet op afstand te houden.

3. Gebruik op zijde gebaseerde accessoires

Elk op zijde gebaseerd product is een paradijs voor natuurlijk haar. Vooral een zijden hoofdband of sjaal kan het haar tijdens het sporten beschermen tegen breuk of kroezen. Wikkel het niet te strak, maar maak het voldoende vast om uw hoofd om een ​​barrière te vormen tussen uw randen (of uiteinden) en zweet. Voeg ook zijden scrunchies toe aan je collectie om elk fitnesskapsel comfortabel te maken en spanning in je haar te verminderen.

Koop de accessoires: Xtrend Edge Scarves ($ 7); Grace Eleyae zijden tulband hoofdband ($ 35); Hallo Updo 3-pack Scrunchies ($ 38);

4. Verwissel je shampoo voor een co-wash

"Wanneer de meeste mensen beginnen te trainen, merken ze extra droogheid in hun hoofdhuid en haar", legt Manor uit. `` Het zoutgehalte in zweet kan haarlokken uitdrogen en ongewenste kroezen toevoegen aan een wasbeurt en gaan, en kan ook een droge hoofdhuid veroorzaken.Daarom is het belangrijk om na de training zweet uit het haar en de hoofdhuid te verwijderen. '' De oplossing? Verwissel in plaats daarvan je favoriete shampoo voor een co-wash. Het is een lichtgewicht reiniger die nog steeds de klus klaart terwijl je haar gehydrateerd blijft, in tegenstelling tot shampoo, die je natuurlijke oliën kan verwijderen en je lokken droger kan maken. Je zult je haar niet elke dag willen wassen, maar in plaats daarvan één of twee keer per week meewassen (eigenlijk tussen je trainingen in). En overweeg om een ​​hoofdhuidmassageapparaat toe te voegen om je hoofdhuid te exfoliëren en eventuele aanslag echt te verwijderen.

Shop the cowash: Eden BodyWorks ($ 6); Zoals ik ben ($ 8); Aveda ($ 26)

5. Voeg een diepe conditioner toe aan je week

Na een week zweten heeft je haar wat TLC nodig. Gebruik een of twee keer per week een diepe conditioner om wat vocht terug te brengen en je lokken te versterken. Een co-wash is één ding, maar een diepe conditioner kan dof, broos haar echt aanvullen.

Koop de diepe conditioners: Mielle Babassu & Mint Deep Conditioner ($ 14); TGIN Honey Miracle Hair Mask Deep Conditioner ($ 18); Briogeo Don't Despair Repair Deep Conditioning Mask ($ 36)

6. Gebruik een opfriscursus

Of je nu aan het hardlopen bent of aan yoga doet, elke fysieke activiteit zorgt ervoor dat je gaat zweten en je haar uitdroogt. Het is cruciaal om je hoofdhuid en haar na elke sessie op te frissen. “Wanneer zweet in je haarlokken komt, gaat de cuticula omhoog, wat kroezen en dat droge, broze gevoel in het haar veroorzaakt. Hoewel je hersteldagen van je training stretchen of proteïneshakes kunnen omvatten, heeft je haar ook herstel nodig ”, aldus Manor. Een opfriscursus regelt niet alleen de zweetopname, maar houdt je natuurlijke haar ook fris voor je volgende wasbeurt. Probeer er zelf een te maken (een mix van water, leave-in en een etherische olie naar keuze) of investeer in verhelderende producten (ook wel een leave-in, vochtinbrengende crème of een combinatie van beide). Manor raadt de Sunday II Sunday Root Refresher aan (met belangrijke ingrediënten zoals appelciderazijn) om zweet te verwijderen en geur te bestrijden. Gewoon een spritz helemaal over, vooral op de plaatsen waar je het meest zweet en ga door met de rest van je dag.

Koop de verfrissers: Carol's Daughters ($ 12); Alikay Naturals ($ 13); Zondag II zondag ($ 31)

7. Denk aan je klimaat

Natuurlijke haarmeisjes weten dat warme klimaten (ook wel centrale vochtigheid genoemd) nooit aan onze kant staan. Hete temperaturen staan ​​gelijk aan zweet, kroezen en droge lokken. Als je kunt, probeer dan een koelere plek te vinden om te trainen, of blijf 's nachts sporten als het koeler is. Je kunt ook een ventilator of airconditioning aanzetten om te proberen je natuurlijke haar koel te houden. Als de hitte echter gewoonweg onvermijdelijk is, pak dan je föhn na het sporten en droog je haar op de koelste stand.

8. Houd je aan een schema

Een routine is een geweldige manier om je natuurlijke haar te behouden, dus stem de wasdagen af ​​op de trainingsdagen. Het gaat erom te kijken hoeveel dagen, hoe laat en hoe intens je training is. Deze factoren kunnen bepalen hoe vaak u uw haar moet wassen. Een handige tip is het plannen van uw wasdagen (vooral de diepe conditioneringsdagen) dichtbij of op de dag van uw meest cardio-gestuurde oefeningen. Je zult merken dat als je je aan een schema houdt, je haar er baat bij heeft de hele week gehydrateerd en pluisvrij te blijven.

9. Stop met kiezen tussen de twee

Aan het eind van de dag is het oké om te zweten. Laat het je er niet van weerhouden om te trainen. Behalve gezond blijven, heeft sporten veel voordelen. Ja, het is mogelijk om je favoriete Zumba-les te volgen en je natuurlijke haarlook te behouden. “We zorgen voor ons haar in zoveel andere omstandigheden. We hebben wasdagen en routines in beschermende stijl, en onze trainingen zouden niet anders moeten zijn. Lichaamsbeweging is een vorm van zelfzorg en het onderhouden van je haar ook, ”zei Manor. Het draait allemaal om het vinden van een balans en het opbouwen van een routine die voor jou werkt.

GERELATEERD: ‘Geen poep’ is de methode voor krullend haar die je zou moeten volgen, volgens haarstylisten