De voormalige manager van de Royal Studs van Queen, Sir Michael Oswald, sterft

20 Apr 2021

De voormalige manager van de Royal Studs van Queen, Sir Michael Oswald, sterft

De koningin heeft opnieuw een verlies geleden na de dood van haar voormalige manager van de Royal Studs, Sir Michael Oswald, die op 86-jarige leeftijd is overleden.

Sir Michael adviseerde Hare Majesteit, 94, evenals de koningin-moeder, en leidde hun racebelangen gedurende bijna 30 jaar.

Hij stierf na een langdurige ziekte op 17 april, dezelfde dag als de begrafenis van de hertog van Edinburgh in Windsor, volgens The Times.

Sir Michael werd door de jaren heen vaak op de foto gezet door de koningin tijdens verschillende races en toen de hertogin van Cambridge haar langverwachte debuut maakte bij Royal Ascot in In 2016 werd ze ook gefotografeerd terwijl ze een praatje maakte met de expert.

In gesprek met de Racing Post, de weduwe van Sir Michael, Lady Angela - jarenlang een hofdame van de koningin-moeder - hulde aan haar echtgenoot.

Ze zei: 'Hij zei altijd dat hij de meest geweldige baan die iemand ooit had kunnen hebben en dat hij zijn hele werkzame leven gewoon deed wat hij zou hebben gedaan als hij een rijke man was geweest die niet hoefde te werken. '

Voordat hij in 2003 aan de slag ging als race-adviseur van de koningin, werkte Sir Michael van 1970 tot haar dood in 2002 voor de koningin-moeder.

In de New Year Honours-lijst van 2020 werd hij benoemd tot Ridder Grootkruis van de e Royal Victorian Order (GCVO).

Met het grote gevoel voor humor van de koningin en hun hechte vriendschap vertelde Sir Michael vaak het verhaal van een paard dat zijn werkgever was had in training genaamd Harvest Song.

Hij belde op een dag om 10.00 uur zijn gebruikelijke telefoontje naar haar pagina, Barry Mitford, in Buckingham Palace om het te zeggen liep in de 2.30 in Fontwell en dat het op televisie was, voor het geval ze het voor haar wilden bekijken of opnemen.

'Barry raakte nogal opgewonden op dit, vragen of het zal winnen en of hij een gokje moet wagen, 'zegt hij. 'Ik zei hem dat hij er in geen geval geld aan mocht verspillen: dat ik meer kans had om de 100 meter te winnen op de Olympische Spelen.'

Harvest Song begon als een 50-1 buitenstaander en won de race met vijf en een halve lengte.

Toen Sir Michael later de koningin belde om te vragen of ze 'had naar de race gekeken, antwoordde ze:' Oh ja, en mag ik zeggen dat Barry naast me staat. Als ik jou was, zou ik de volgende keer een donkere bril en een goede vermomming vinden om hier in de buurt te komen.

In 1969 werd Sir Michael geboren, die werd geboren in Walton-on-Thames, Surrey, in 1934, en ging naar Eton, waarna King's College, Cambridge, werd aangeworven als manager van de Royal Studs, die hij zes jaar lang rende van Hampton Court.

Later verhuisde hij naar het landgoed Sandringham in Norfolk en in de jaren zeventig beleefde hij een gouden eeuw voor de Queen's Racing, met toppresteerders zoals Highclere, winnaar van de One Thousand Guineas en de French Oaks.

Paardensport is een van de passies van de koninklijke familie, waarbij de koningin op driejarige leeftijd leerde paardrijden.

In een reactie op de interesse van de koningin zei Sir Michael eerder: 'Er was nooit een betere en goed geïnformeerde eigenaar om op te antwoorden.'

Lees meer