Israël laat buitenmaskerbestelling vallen, hoewel andere COVID-19-regels nog steeds van toepassing zijn

19 Apr 2021

Israël laat buitenmaskerbestelling vallen, hoewel andere COVID-19-regels nog steeds van toepassing zijn

De eerste tekenen van de veranderende pandemie komen eindelijk over de hele wereld naar voren.

Volgens Reuters heeft Israël zondag enkele van zijn COVID-19-protocollen versoepeld. Het land heeft officieel een deel van zijn maskermandaat opgeheven, waardoor burgers vrij kunnen genieten van het buitenleven zonder gezichtsbedekking.

Deze beslissing is het resultaat van de introductie van het vaccin in het land. Volgens Reuters heeft ongeveer 81 procent van de Israëli's ouder dan 16 jaar beide doses van een COVID-19-vaccin gekregen (namelijk Pfizer / BioNTech), waardoor ziekenhuisopnames en gevallen dramatisch zijn gedaald.

Terwijl de het schrappen van het mandaat voor buitenmaskers is geweldig nieuws, de Israëlische regering gaat nog steeds voorzichtig te werk. "We zijn momenteel toonaangevend in de wereld als het gaat om het overwinnen van het coronavirus", zei premier Benjamin Netanyahu tegen Reuters. "[Maar] we zijn nog steeds niet klaar met het coronavirus. Het kan terugkeren."

"Voor het eerst sinds lange tijd zonder masker zijn voelt raar. Maar het is een heel goede raar ", Vertelde de 19-jarige Amitai Hallgarten aan Reuters. "Als ik binnenshuis moet worden gemaskeerd om hiermee te eindigen, zal ik er alles aan doen wat ik kan."

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid verplicht nog steeds dat maskers binnenshuis moeten worden gedragen en dat buitenlanders naar het land moeten reizen is nog steeds erg beperkt. Israëli's die vanuit het buitenland naar het land terugkeren, moeten ook zichzelf isoleren.

Vanaf eind mei zal het land volgens Reuters beperkte toegang toestaan ​​aan gevaccineerde toeristen. Alle reizigers moeten een negatieve PCR-test hebben voordat ze aan boord gaan van een vlucht naar het land, en zich moeten onderwerpen aan een aanvullende test om de vaccinatie te bewijzen bij aankomst op Ben-Gurion Airport.

Zoals bij elke bestemming, is het belangrijk om controleer de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen, inclusief reisbeperkingen, in Israël voordat u een reis boekt. Volgens de Amerikaanse ambassade in Israël kan aan sommige buitenlandse burgers worden gevraagd om zichzelf te isoleren of een vergunning aan te vragen om het land binnen te komen.

Andrea Romano is een freelanceschrijver in New York City. Volg haar op Twitter @theandrearomano.