‘Je ziet geen hamburgers schamen’: de baas van Virgin Australia slaat terug op de beweging van de vluchtschaamte

15 Oct 2020

‘Je ziet geen hamburgers schamen’: de baas van Virgin Australia slaat terug op de beweging van de vluchtschaamte

De CEO van Virgin Australia heeft teruggeslagen op de vluchtvrije beweging en beweert dat degenen die blij zijn met "vluchtschaamte" hetzelfde moeten doen met hamburgers.

Paul Scurrah beweerde: “Je ziet mensen niet hamburgers schamen; maar je ziet mensen vliegtuigschande ”, terwijl hij sprak in een panel op de AFR National Infrastructure Summit, meldt news.com.au.

Hij verwees naar de flygskam-beweging die voor het eerst in Zweden ontstond, met aanhangers zeggen dat het nemen van een vlucht iets moet zijn om je een beetje voor te schamen, in plaats van iets om over op te scheppen, vanwege de CO2-uitstoot die door vliegen wordt geproduceerd.

Beroemde deelnemers zijn onder meer operazangeres Malena Ernman en haar dochter, activiste Greta Thunberg.

Sinds het begin van de beweging is het binnenlandse vliegreizen in Zweden met 10 procent afgenomen, terwijl het reizen met de trein is gestegen.

Luchtvaart is goed voor ongeveer 2 per cent van alle wereldwijde CO2-uitstoot, terwijl men denkt dat de vleesproductie een veel hoger percentage bijdraagt.

Volgens Our World in Data is ongeveer een kwart van alle uitstoot van broeikasgassen afkomstig van voedselproductie, waarvan 52 procent wordt geproduceerd door veehouderij en visserij (inclusief land en diervoeder).

Thunberg is al veganistisch, terwijl haar moeder volgens PETA "90 procent van de weg daarheen is".

Scurrah beweerde dat, hoewel de luchtvaartindustrie steeds groener wordt, het nog steeds worstelt om verbeteringen aan reizigers te communiceren.

"Als sector is het belangrijk dat we de uitstoot van onze eenheden verminderen en we hebben een groenere manier om compensatie te doen en meer biobrandstoffen in de pijplijn," zei hij.

"Er gebeurt dus veel, maar we zijn er gewoon niet goed in om dat te verkopen."

De grenzen van Australië zijn nog steeds gesloten voor bijna alle inkomende en uitgaande reizen, en het land is Het is onwaarschijnlijk dat de grenzen voor internationale reizen tot eind 2021 worden geopend, heeft de regering van het land bevestigd.

De regel is van toepassing op beide manieren, wat betekent dat Australiërs Ik zal grotendeels niet naar het buitenland kunnen reizen, terwijl toeristen Australië niet kunnen binnenkomen.

Josh Frydenberg, de penningmeester, bevestigde het besluit om te wachten tot er een vaccin beschikbaar is na het overhandigen van de federale begroting, meldt News. com.au.

Hij zei: "Internationale reizen, ook door toeristen en internationale studenten, worden verondersteld grotendeels gesloten te blijven tot eind volgend jaar en dan geleidelijk terug te keren in de tijd, en er zal een vaccin beschikbaar zijn het einde van 2021 is een van de aannames in de begroting.

"We hebben elke mogelijke stap genomen om Australië de best mogelijke kans op vaccinatie te geven."

de grenzen zullen naar verwachting eerder opengaan om reizen binnen Australië mogelijk te maken.

In de meeste gevallen zullen de beperkingen naar verwachting in december van dit jaar worden opgeheven; West-Australië zal zijn grens echter pas in april 2021 heropenen.