Mercedes-Benz EQB is het elektrische alter ego van de GLB-crossover

19 Apr 2021

Mercedes-Benz EQB is het elektrische alter ego van de GLB-crossover

Mercedes-Benz heeft het op batterijen werkende alter ego van de GLB geïntroduceerd op de autoshow van Shanghai in 2021. Met de naam EQB is hij nauw verwant aan zijn benzineverbrandende broer of zus, maar hij krijgt een opnieuw ontworpen voorkant en een elektrische aandrijflijn.

Onderzoek

Merk (bijv. Cadillac) Acura Alfa Romeo AM Algemeen Aston Martin Audi Bentley BMW Buick Cadillac Chevrolet Chrysler Daewoo Dodge Eagle Ferrari Fiat Fisker Ford Freightliner Genesis Geo GMC Honda Hummer Hyundai Infiniti Isuzu Jaguar Jeep Karma Kia Lamborghini Land Rover Lexus Lincoln Lotus Maserati Maybach Mazda McLaren Mercedes-Benz Mercury MINI Mitsubishi Nissan Oldsmobile Plymouth Polestar Pontiac Porsche Ram Rivian Rolls-Royce Saab Saturn Scion smart SRT Subaru Suzuki Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Zoals de naam al aangeeft, is de EQB voor de GLB wat de EQA is voor de GLA; het past ook tussen de EQA en de EQC in het groeiende assortiment elektrische crossovers van het Duitse bedrijf. Het is gemakkelijk om de EQB te onderscheiden van de GLB, omdat Mercedes-Benz hem een ​​elektrisch-specifieke look heeft gegeven die wordt bepaald door scherpe, naar achteren gerichte koplampen en een zwart paneel in plaats van de benzinemotor van de GLB. Aan de achterkant zijn de lichten met elkaar verbonden door een strook leds.

Mercedes-Benz ontwikkelde de GLB met een elektrische aandrijflijn in gedachten, zodat de cross-over de kenmerken behoudt die hem tot een van de meest veelzijdige modellen in zijn soort maken. segment. Het biedt plaats aan maximaal zeven passagiers (hoewel de derde rij het beste kan worden overgelaten aan die 5'4 "en minder), en zijn boxy proporties lieten ontwerpers toe om de binnenruimte te maximaliseren. Vanaf de bestuurdersstoel bepalen alleen nieuwe meters de EQB en de GLB apart; ze zijn verder identiek.

Specificaties zullen van markt tot markt verschillen. Bij de lancering zullen kopers in China één goed uitgerust (en overeenkomstig duur) model hebben om uit te kiezen. Het biedt automobilisten het sportieve AMG Line-pakket en een elektrische aandrijflijn van 288 pk. In Europa, waar de markt meer prijsgevoelig is, zal Mercedes-Benz modellen met voor- en vierwielaandrijving beschikbaar stellen, en het portfolio zal verschillende uitrustingsniveaus bevatten.

EQB's volgens Europese specificaties zullen worden gebouwd op een 66,5 kilowattuur lithium-ionbatterijpak, en de EQB 350 4Matic biedt een rijbereik van 260 mijl, volgens naar de WLTP-testcyclus, die naar de optimistische kant van de schaal neigt. Mercedes-Benz schreef th het is ook van plan om een ​​langeafstandsversie uit te brengen, maar het leverde geen aanvullende details op, zoals welk batterijpakket het zal gebruiken en welke andere wijzigingen het zal aanbrengen.

"China is niet alleen het belangrijkste de verkoopregio voor personenauto's is voor ons ook 's werelds grootste markt voor elektrische auto's' ', zegt Hubertus Troska, Daimler's bestuurslid verantwoordelijk voor de regio Groot-China.

Mercedes-Benz begint met de bouw van de EQB in Peking, China, later in 2021. Het zal het model in 2022 naar de Verenigde Staten brengen, en een woordvoerder bevestigde aan Autoblog dat onze versie van de cross-over zal worden geproduceerd in Kecskemét, Hongarije. Marktspecifieke informatie (zoals prijzen en actieradius) wordt dit najaar vrijgegeven.

Gerelateerde video:

Mercedes-Benz EQB is het elektrische alter ego van de GLB-crossover dat oorspronkelijk op Autoblog verscheen op Ma 19 april 2021 08:23:00 EDT. Raadpleeg onze voorwaarden voor het gebruik van feeds.