Morrissey bashes The Simpsons voor 'hard hatelijke' en 'hypocriete' Quilloughby-parodie

19 Apr 2021

Morrissey bashes The Simpsons voor 'hard hatelijke' en 'hypocriete' Quilloughby-parodie

Morrissey was niet vriendelijk tegen de aflevering van The Simpsons op zondag.

De Britse muzikant en voormalig frontman van de Smiths schreef een verschroeiende tirade over de show, met name de aflevering "Panic on the Streets of Springfield" over het personage Quilloughby, ingesproken door Benedict Cumberbatch.

"Verrassend wat een 'turn for the worst' het schrijven voor de tv-show van The Simpson [sic] de afgelopen jaren heeft gekost", luidt een bericht op Morrissey's Facebook-pagina. "Helaas, de show van The Simpson begon met het creëren van een goed inzicht in de moderne culturele ervaring, maar is sindsdien verworden tot het proberen te profiteren van goedkope controverses en het uiteenzetten van vicieuze geruchten."

Een vertegenwoordiger van Fox deed dat niet meteen. reageren op het verzoek van EW om commentaar.

In de aflevering krijgt Lisa Simpson een denkbeeldige vriend in de vorm van Quilloughby, "een depressieve Britse zangeres uit de jaren tachtig". Tim Long, die "Panic on the Streets of Springfield" schreef, vertelde Stereogum dat het personage een conglomeraat was van verschillende Britse muzikanten uit de jaren 80. Maar hij is "beslist Morrissey-achtig, met misschien een klein scheutje Robert Smith van de Cure, Ian Curtis van Joy Division en een heleboel andere mensen."

Tegen het einde van de aflevering wonen Lisa en denkbeeldige Quilloughby een concert bij om te zien hoe de echte Quilloughby eruitziet. Hij loopt het podium op met zijn buik uit zijn vest terwijl hij tegen de menigte schreeuwt.

"Zie je niet dat deze show maar een geldgreep is", zegt hij. "Ik ben hier alleen omdat ik mijn fortuin heb verloren door mensen aan te klagen omdat ze dingen over mij zeiden die helemaal waar waren." Vervolgens zegt hij dat veganisme is uitgevonden door 'buitenlanders'. 'Dat klopt. Ik haat het dat het buitenland naar dit land komt en onze banen aanneemt, met onze mannen naar bed gaat.'

Het is veilig om te zeggen dat Morrissey de grap niet begreep of waardeerde.

"Plezier maken met onderwerpen is één ding", luidt het bericht van de muzikant. "Andere shows zoals SNL doen nog steeds geweldig werk bij het vinden van manieren om geweldige satire te inspireren. Maar wanneer een show zo laag bukt om agressieve hatelijke tactieken te gebruiken, zoals het Morrissey-personage laten zien met zijn buik uit zijn shirt (terwijl hij er nog nooit zo uitzag) dat op enig moment in zijn carrière) je doet afvragen wie de echte kwetsende, racistische groep hier is. Erger nog: het Morrissey-personage uitschelden omdat hij een racist is, zonder op specifieke gevallen te wijzen, biedt niets. Het dient alleen om de artiest. Ze zouden die spiegel moeten nemen en hem voor zichzelf houden. "

Morrissey haalt de" recente verontschuldiging "aan van Simpsons-stemacteur Hank Azaria voor zijn aandeel in het creëren van een stereotiep Indiaas personage, Apu. "Een deel van mij heeft het gevoel dat ik naar elke Indiase persoon in dit land moet gaan om mijn persoonlijke excuses aan te bieden. En soms doe ik dat ook", had Azaria gezegd.

"De recente verontschuldiging van Simpsons acteur Hank Azaria aan het hele land van India voor zijn rol in het handhaven van 'structureel racisme' zegt genoeg", schrijft Morrissey.

"In tegenstelling tot het personage in de Simpsons 'Panic'-aflevering… Morrissey heeft nooit een' cash grab 'gemaakt, heeft geen mensen aangeklaagd voor hun aanvallen, is nooit gestopt met het uitvoeren van geweldige shows en is nog steeds een serieuze veganist en een groot voorstander van dierenrechten, "vervolgt hij. "Door al het bovenstaande in deze aflevering te suggereren ... zegt de hypocriete benadering van hun verhaallijn door Simpson alles."

Simpsons-regisseur Debbie Mahan noemde de aflevering een "liefdeswerk" in een post op Instagram.

"Ik heb bijna 20 jaar aan deze show gewerkt. En dit - VERRE - is het leukste dat ik ooit heb gehad om aan een aflevering te werken", schreef ze. "Mijn man, die ook aan de show meewerkt, is een fervent fan / verzamelaar van Smiths en was onze vaste Morrissey-expert, dus het was echt een liefdeswerk."

Bekijk dit bericht op Instagram

Gerelateerde inhoud:

  • The Simpsons-maker Matt Groening zegt dat hij 'trots' is op Apu, heeft plannen voor personage na controverse
  • Zie The Simpsons 'bankgag in de 700e aflevering
  • Marge van The Simpsons is' pissig 'bij Trump-adviseur voor Kamala Harris-prik