Reizen in Wales: mag ik bezoeken, zijn hotels en restaurants open en welke regels zijn er?

15 Oct 2020

Reizen in Wales: mag ik bezoeken, zijn hotels en restaurants open en welke regels zijn er?

Afgezien van het onbetrouwbare weer, is Wales wat de Britten betreft een bijna perfecte vakantiebestemming.

Alleen al in 2019 verwelkomde het land 87 miljoen dagjesmensen uit de rest van het VK, goed voor bijna £ 3,5 miljoen.

De toeristenindustrie in Wales is goed voor bijna 10 procent van de beroepsbevolking en is hard getroffen door de coronavirus-pandemie. Maar als de beperkingen terugkeren in Engeland en Wales als gevolg van de "brandgang" -vergrendeling, wat zijn dan de regels om daarheen te reizen?

Hier is alles wat je moet weten.

Mag ik vanuit Engeland naar Wales reizen?

In bijna alle gevallen nee. Engeland is momenteel tot 2 december nationaal afgesloten, gedurende welke tijd alle niet-essentiële reizen, of het nu internationaal of binnenlands is, zijn verboden, evenals niet-essentiële overnachtingen. "Essentiële" reizen zijn alleen toegestaan ​​om een ​​klein aantal redenen, zoals werk of opleiding.

Mensen die betrapt worden op het negeren van het verbod en reizen voor vakantiedoeleinden, kunnen een boete krijgen van £ 200 - £ 6.400.

Tegelijkertijd, hoewel Wales zojuist zijn eigen lockdown van twee weken heeft beëindigd, die eindigde op 9 november is reizen tussen Engeland en Wales momenteel verboden, tenzij u een "redelijk excuus" hebt.

“Indien nodig is reizen naar een werkplek in Wales een redelijk excuus om Wales binnen te komen volgens de regels. Evenzo staan ​​de regels mensen die in Wales wonen toe om naar Engeland te reizen voor werkdoeleinden waar dit nodig is en ze kunnen niet vanuit huis werken ", zegt de regering van Wales.

Mensen in Wales is ook verteld dat ze kunnen gaan tot een 'uitgebreid huishouden' - waarbij twee huishoudens zich kunnen verenigen en tijd in elkaars huizen en tuinen kunnen doorbrengen, en zelfs kunnen overnachten - met mensen in Engeland, op voorwaarde dat het niet in strijd is met de lokale regels.

In Engeland kunnen twee huishoudens met meerdere leden geen "uitgebreide huishouden" vormen; Alleenstaande volwassen huishoudens (of huishoudens van een alleenstaande volwassene met kinderen onder de 18 jaar) kunnen zich echter verenigen met een ander huishouden van elke omvang om een ​​"ondersteuningszeepbel" te vormen.

Bezoekers uit de rest van het VK mogen ook Wales binnen om hun caravan voor de winter te beveiligen.

Mag ik binnen Wales reizen als ik daar woon?

Sinds 9 november gelden er geen reisbeperkingen in Wales. De overheid vraagt ​​iedereen echter goed na te denken over de reizen die ze maken en de mensen die ze ontmoeten.

"We moeten allemaal goed nadenken over waar we heen gaan en wie we ontmoeten, want hoe meer plaatsen we bezoeken en hoe meer mensen we ontmoeten, hoe groter de kans dat we het coronavirus oplopen", luidt de handleiding. "In het bijzonder is het ook verstandig reizen van en naar gebieden met een hogere incidentie te vermijden, indien mogelijk."

Desondanks bevestigen de richtlijnen dat inwoners van Wales een vakantie in Wales mogen nemen.

Kan ik vanuit Wales naar de rest van het VK of internationaal reizen?

Niet zonder een goed excuus. Reizen buiten Wales is alleen toegestaan ​​"onder beperkte omstandigheden", zoals voor werk of opleiding.

"We weten dat dit teleurstellend zal zijn, maar voor een vakantie buiten Wales reizen is niet een van de toegestane redenen volgens de voorschriften", aldus de regering van Wales. "De voorschriften zijn van kracht om u en uw dierbaren te beschermen tegen het coronavirus en om de verdere verspreiding van het virus naar andere delen van Wales, het VK en andere landen te voorkomen."

De begeleiding raadt aan om contact op te nemen met uw reis. operator of reisaanbieder als u geboekt heeft om naar het buitenland te gaan, evenals uw reisverzekeraar.

Kan ik door Wales reizen om een ​​andere bestemming te bereiken?

Ja, op voorwaarde dat u een "Redelijk excuus". Dit kan het reizen omvatten over een weg die door Wales loopt (bijvoorbeeld om van Engeland naar Ierland te reizen) waar er geen andere redelijke mogelijkheid is om naar hun bestemming te reizen.

Zijn er hotels en campings geopend in Wales?

Ja. Na het afsluiten van de brandgang mogen alle soorten accommodatie worden geopend, inclusief de faciliteiten van caravanparken zoals toilet, douche, wasgelegenheid en wasruimtes (die voorheen moesten worden gesloten), op voorwaarde dat er Covid-19-veiligheidsmaatregelen zijn genomen.

Zijn restaurants, winkels en attracties open?

Alle bezoekersattracties kunnen nu open. Er zullen maatregelen worden getroffen om bezoekers te beschermen, waaronder sociale afstand nemen.

Cafés, restaurants, pubs en bars mogen opengaan met bepaalde maatregelen: de meeste gebouwen, inclusief alle locaties waar alcohol wordt verkocht, zullen alleen bediening aan tafel; al het eten en drinken moet aan tafels worden geconsumeerd; u moet een gezichtsbedekking dragen, behalve wanneer u zit om te eten of te drinken; fysieke afstandsmaatregelen worden toegepast, zoals het uit elkaar plaatsen van tafels; u wordt gevraagd om contactgegevens op te geven ten behoeve van track en trace; en er zal geen livemuziek zijn, en tv-uitzendingen zullen op laag volume worden gehouden.

Op de meeste plaatsen moet je waarschijnlijk vooraf reserveren met de details van alle leden van de groep, en de groepsgrootte moet worden beperkt tot vier personen (tenzij alle gasten uit hetzelfde huishouden komen).

Alcohol mag na 22.00 uur niet worden geserveerd of verkocht.

Welke regels zijn er?

Ondanks het opheffen van de lockdown, adviseren de Welshe autoriteiten burgers om de onderstaande regels te volgen:

  • Werk vanuit huis als je kunt
  • Blijf uit elkaars huis, behalve in zeer beperkte omstandigheden
  • Beperk het aantal keren dat je je huis verlaat, en de afstand die u aflegt.
  • Als u het huis verlaat, probeer dan terughoudend te zijn in het aantal verschillende mensen dat u tegenkomt. Het is beter om regelmatig dezelfde of twee mensen te zien dan af en toe veel verschillende mensen te zien.
  • Houd sociale afstand, ook buitenshuis
  • Ontmoet mensen buiten in plaats van binnenshuis waar mogelijk, zelfs in omstandigheden waarin de wet u toestaat om binnenshuis te vergaderen
  • Was regelmatig uw handen en volg ander hygiëneadvies
  • Zelfisolatie als u symptomen van coronavirus vertoont

Gezichtsbedekkingen zouden ook in alle overdekte openbare plaatsen moeten werken, ook in het openbaar vervoer.

Lees meer

Lockdown 2.0-regels voor reizen binnen Engeland en Wales

Alle landen VK vakantiegangers kunnen nu bezoeken zonder quarantaine