Een Nieuwe Start met Behang: Tips en Trends voor Nieuwbouwwoningen

10 May 2023

Een Nieuwe Start met Behang: Tips en Trends voor Nieuwbouwwoningen

Renovliesbehang, glasvliesbehang en glasvezelbehang zijn allemaal soorten behang die populair zijn in de interieurwereld vanwege hun duurzame en stevige eigenschappen.

In deze blog zal ik de verschillen en overeenkomsten tussen deze drie soorten behang bespreken.

Renovliesbehang

Renovlies behang is een soort vliesbehang dat op dezelfde manier wordt aangebracht als gewoon behang.

Het belangrijkste verschil is dat renovliesbehang is gemaakt van een speciaal soort papiervezels, waardoor het veel sterker is dan traditioneel behang.

Het is geschikt voor wanden met kleine oneffenheden en scheuren, omdat het deze oneffenheden goed kan verbergen. Renovliesbehang is daarnaast ook erg goed overschilderbaar.

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is een behangsoort gemaakt van fijn geweven glasvezels. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren en kan daarom in veel verschillende interieurstijlen worden toegepast.

Glasvliesbehang is erg sterk en scheurbestendig en is daarom zeer geschikt voor drukbezochte ruimtes zoals gangen en trappenhuizen. Daarnaast is het ook brandvertragend en voorkomt het de verspreiding van vuur.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang lijkt qua structuur op glasvliesbehang, maar het is gemaakt van dikkere glasvezels. Hierdoor is het nog sterker dan glasvliesbehang en is het uitermate geschikt voor wanden met grote oneffenheden en scheuren.

Ook is glasvezelbehang brandvertragend en kan het worden gebruikt in vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Overeenkomsten en verschillen

Zoals eerder genoemd hebben alle drie de behangsoorten gemeen dat ze zeer sterk en duurzaam zijn en scheurbestendig. Daarnaast zijn ze allemaal goed overschilderbaar.

Het verschil zit hem voornamelijk in de samenstelling en de toepassing. Renovliesbehang is het dunste en wordt vaak gebruikt om kleine oneffenheden te verbergen.

Glasvliesbehang is iets dikker en kan worden gebruikt in drukbezochte ruimtes, terwijl glasvezelbehang het dikste en sterkste is en gebruikt kan worden in vochtige ruimtes en op wanden met grote oneffenheden.

Conclusie

Renovliesbehang, glasvliesbehang en glasvezelbehang zijn allemaal sterke en duurzame behangsoorten die populair zijn vanwege hun eigenschappen.

 Afhankelijk van de toepassing en de wanden waarop het behang wordt aangebracht, kan de keuze worden gemaakt voor een van deze drie behangsoorten.

Het is altijd verstandig om een professionele behanger te raadplegen om te bepalen welk type behang het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.